Image

Lihamestarin Ramen

  1. keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä. Kaada munien keitinvesi pois.
  2. Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
  3. Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa
  4. Kuori munat. Laita ne rasiaan. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti
  5. Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle. 
  1. laita kattilaan liemi, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. kiehauta seos ja lisää loput ainekset. anna porista miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia
  2. paista kykisiivut pannulla kauniin ruskeiksi. mausta soijalla ja fariinisokerilla ja lisää tämän jälkeen ramen-liemeen pehmenemään sen yhä keittyessä.
  3. leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. hienonna kevätsipuli ja chili. Leikkaa retiisi ohuiksi viipaleiksi. huuhtele babypinaatti
  4. keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. valuta vesi pois ja laita hetkeksi sivuun.
  5. Nosta nuudelit, kasvikset ja kylki tarjoilukulhoihin. siivilöi liemi ja kaada nuudeleiden päälle. Lisää munat. tarjoile sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä, chilillä tai chiliöljyllä ja korianterilla