Ainekset
1l Sooci ramen lientä tai vettä
1 valkosipulinkynsi
4cm pala inkivääriä
2rkl Misotahnaa
0,5 dl soijakastiketta
1rkl miriniä
Lisäksi
300-400g Kotkan Lihamestareiden kylkisiivuja
1 rkl rypsiölyä
1 rkl soijakastiketta
1rkl fariinisokeria
200g ramen-nuudeleita
Ramen-munat
2 kananmunaa
1dl soijaa
½ dl miriniä
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
2kpl paksoita tai ¼ pala kiinankaalia
2 kevätsipulinvartta
4dl baby pinaattia
2kpl retiisiä
nori-merilevää
chiliä tai chiliöljyä
ituja
seesaminsiemeniä
korianteria
Valmistusohje
Ramen-munat
- keitä munat haluamaasi kypsyyteen. Parhaimmilta munat maistuvat ramenissa, jos keltuainen on aavistuksen pehmeä. Kaada munien keitinvesi pois.
- Laita munat jääveteen jäähtymään muutamaksi minuutiksi.
- Yhdistä soija, mirin, sokeri ja pippuri rasiassa
- Kuori munat. Laita ne rasiaan. Nosta jääkaappiin ja anna maustua viileässä 2-4 tuntia. sekoittele maustumisen aikana, niin munat marinoituvat tasaisesti
- Halkaise maustuneet munat ja nosta ramen-keiton päälle.
Ramen-keitto
- laita kattilaan liemi, misotahnan, soijan ja mirinin kanssa. kiehauta seos ja lisää loput ainekset. anna porista miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia
- paista kykisiivut pannulla kauniin ruskeiksi. mausta soijalla ja fariinisokerilla ja lisää tämän jälkeen ramen-liemeen pehmenemään sen yhä keittyessä.
- leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. hienonna kevätsipuli ja chili. Leikkaa retiisi ohuiksi viipaleiksi. huuhtele babypinaatti
- keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. valuta vesi pois ja laita hetkeksi sivuun.
- Nosta nuudelit, kasvikset ja kylki tarjoilukulhoihin. siivilöi liemi ja kaada nuudeleiden päälle. Lisää munat. tarjoile sellaisenaan tai viimeistele halutessasi merilevällä, seesaminsiemenillä, chilillä tai chiliöljyllä ja korianterilla