1 rasia Kotkan Lihamestareiden perinteistä naudan jauhelihaa 1 sipuli 1 dl kuohukermaa 2 kananmunaa 2 tl suolaa ½ tl valkopippuria 1 tl mustapippurirouhetta/ maustepippuria jauhettuna
Pilko sipuli ja kuullota, jos siltä tuntuu. Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaihtelua ruokahetkiin saat lisäämällä massaan makua antavia aineksia (juusto, punajuuri, sienet). Muotoile pyöryköiksi, pihveiksi, kepakoiksi tai helpoksi murekkeeksi.
Pyörykät, pihvit ja kepakot paistuvat 225° uunissa noin 15 – 20 minuuttia tai paistipannulla voinokareen kanssa. Mureke tulee olla 200 asteisessa uunissa noin 30 min tai niin kauan kuin lihalämpömittari näyttää 75 astetta.
Palkinnot
Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!
Ota yhteyttä!
Kysykää kauppiaaltanne Kotkan Lihamestareiden antimia. Tuotteista voitte tiedustella tai antaa palautetta Panu Eerolalle. Paikallismestari palvelee!