1 rasia Lihamestarin karjalanpaistia
1dl savukastiketta
nokare voita
varrastikut
sormiote maustepippureita
1 sipuli
1 rkl suolaa
5 kpl laakerinlehtiä
1/2 litraa vettä
1/2 litraa tummaa olutta
Tikuta lihat. Hiero savukastike lihoihin. Ruskista lihat voissa.
Lado vuokaan, lohko sipuli lihojen päälle ja lisää nestettä sopivasti niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä uunissa +180 astetta noin 2 tuntia.
Paahdetut uunijuurekset
4 annosta
2 isoa porkkanaa
300 g lanttua
2 sipulia
2 kokonaista valkosipulirypästä
4 punajuurta
sormisuolaa
siirappia
rypsiöljyä
hunajaa
Lohko kuoritut porkkanat, lantut, punajuuret ja sipulit. Laita juurekset uunivuokaan, ripottele joukkoon suolaa ja mausta vielä reilulla määrällä siirappia.
Leikkaa valkosipulinkynsiryppäästä hattu pois. Asettele rypäs uunijuuresten kanssa samaan vuokaan. Kaada kynsien päälle rypsiöljyä, hunajaa ja mausta suolalla.
Laita vuoka uuniin. Kypsennä lihojen kanssa 180 asteisessa uunissa noin 45 min tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä. Peitä tarvittaessa foliolla.