4 burgersämpylää
2 tomaattia
1 punasipuli
4 rkl Mahti Sinappia
1 dl majoneesia
4 juustosiivua (maun mukaan)
noin 500 g Mestarin Mehevämpi naudanjauheliha
suolaa 7,5 g
loraus rypsiöljyä
hyppysellinen pippurisekoitusta
Sekoitetaan mausteet ja jauheliha. Älä sekoita liikaa, ettei lihan rakenne sitkostu.
Leikkaa tomaatit ja sipulit siivuiksi, huuhtele tuoreet salaatin lehdet ja sekoita Mahtisinappia maustamattomaan majoneesiin.
Muotoile 4 pihviä, apuna voit käyttää Burger-muottia tai pyöreätä noin kämmenen kokoista muovipurkin kantta.
Tarkista että grilli on puhdas ja kuumenna grilli kuumaksi ennen burgereiden grillausta. Laita pihvit kuumaan grilliin ja grillaa noin 4 minuuttia, tarkista ettei pinta ruskistu liikaa, käännä pihvit ja grillaa noin 2 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa sämpylät grilliin lämpenemään ja saamaan hiukan väriä. Lisää juusto siivut pihvien päälle, jotta juusto ehtii myös hiukan sulaa. Kokoa burgerit: sämpylä, majoneesi, salaatti, pihvi juustolla, tomaattiviipaleet ja sipuliviipaleet, majoneesia, sämpylä.
Ja PAM, se on siinä!