Omenainen uunipata

Ostoskoriin kahdelle hengelle
-
1 sipuli
-
1 valkosipulinkynsi
-
250 g Kotkan Lihamestarien karjalanpaistilihaa
-
1 rkl voita
-
1 tl hunajaa
-
1 tl suolaa
-
loraus viinietikkaa tai balsamicoa
-
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä tai ripaus kuivattua
-
1 kanelitanko
-
1 1/2 dl vettä
-
1 omena
-
silputtua persiljaa
Halutessasi 2 rkl smetanaa
Ruskista Karjalanpaistilihat paistinpannulla. Kuori ja lohko omena, sipuli ja valkosipuli reiluiksi paloiksi. Nosta sipulit, omenat ja lihat voideltuun uunipataan tai -vuokaan ja lisää joukkoon mausteet. Kaada päälle vesi ja peitä pata kannella. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa vähintään 1 1/2 tuntia. Poista kanelitanko ja lisää ennen tarjoilua persilja sekä halutessasi smetana. Nautiskele rakkaan kanssa vaikkapa perunoiden tai riisin kera!