Ruokaa omasta maasta

Lihamestarin burgeri


Burger-resepti:

 

  • 4 Burger-sämpylää 
  • 2 tomaattia 
  • 1 punasipuli 
  • 4 rkl Mahti Sinappia
  • 1 dl majoneesia 
  • 4 juustosiivua (maun mukaan) 
  • Mestarin Mehevämpi naudanjauheliha noin 500 g
  • Suolaa 7,5 g
  • Loraus rypsiöljyä 
  • Pippurisekoitusta, hyppysellinen

 

Sekoitetaan mausteet ja jauheliha.

Älä sekoita liikaa, ettei lihan rakenne sitkostu.

Leikkaa tomaatit ja sipulit siivuiksi, huuhtele tuoreet salaatin lehdet ja sekoita Mahtisinappia maustamattomaan majoneesiin.

Muotoile 4 pihviä, apuna voit käyttää Burger-muottia tai pyöreätä noin kämmenen kokoista muovipurkin kantta.

Tarkista että grilli on puhdas ja kuumenna grilli kuumaksi ennen burgereiden grillausta.

Laita pihvit kuumaan grilliin ja grillaa noin 4 minuuttia, tarkista ettei pinta ruskistu liikaa, käännä pihvit ja grillaa noin 2 minuuttia.

Lisää tässä vaiheessa sämpylät grilliin lämpenemään ja saamaan hiukan väriä.

Lisää juusto siivut pihvien päälle, jotta juusto ehtii myös hiukan sulaa.

Kokoa burgerit: sämpylä, majoneesi, salaatti, pihvi juustolla, tomaattiviipaleet ja sipuliviipaleet, majoneesia, sämpylä.

Ja PAM, se on siinä..

P.S. Katsoitko jo grillausvideon? Katso Lihamestarin keittiössä -videosarjan sivulta.

Palkinnot


Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!