Ruokaa omasta maasta

Kotkan Lihamestareiden herkkufilee


  • 1 kg (noin) Kotkan Lihamestareiden suolattua possun ulkofileetä
  • loraus juoksevaa hunajaa

 

Laita filee uunivuokaan, kuivaa pinta talouspaperilla.

Levitä pintaan hunajaa.

Paista filee noin 180 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 73 astetta.

Ota liha uunista, peitä foliolla ja leivinliinalla. Anna lihan levätä.

Katso Lihamestarin keittiössä -video tästä.

Muhennettua perunaa (Laiskan miehen muusi)

  • 1 kg rosamunda-uuniperunoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • nokare voita
  • hyppysellinen suolaa
  • pussillinen tuoretta pinaattia

Laita perunat uuniritilällä uuniin, kypsennä 180 asteessa noin tunnin verran.

Halkaise kypsät perunat ja koverra sisus terässiivilän avulla.

Paseeraa perunat isolla tarjoilulusikalla siivilän läpi.

Lisää perunamuusi kuumennettuun kerma-voiseokseen, mausta suolalla, lisää pinaatti ja sekoita tasaiseksi.

 

Sinappismetana

  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl Mahti Sinappia
  • suolaa

Vaahdota smetana ja lisää sinappia. Tarkista maku ja tarvittaessa viimeistele hyppysellisellä suolaa.

Lisukkeeksi sopii höyrytetty parsakaali.

Palkinnot


Kotkan Lihamestareiden tuorelihamakkarat ovat olleet useana vuonna kärkisijoilla kovatasoisessa makkaranvalmistuskilpailussa Englannin Nottinghamissa. Tuliaisina on ollut kulta- ja hopeamitaleita jo viiden vuoden ajan. Maista sinäkin! Makkaroita löydät Kotkan Prisman sekä muiden hyvin varustelluiden kauppojen palvelutiskeistä. Jos teidän kaupan tiskissä ei niitä vielä näy, niin kysykää ihmeessä kauppiaaltanne, asia on varmasti korjattavissa! Kurkkaa myös resepti-idea ja sitten vaan kokkaamaan!